Receptek

Quinoás-tofus zöldbabos saláta

Vegetáriánus, könnyű fogást keresünk a melegben? Ezt a salátát a quinoa és a tofu laktatóvá és fehérjedússá teszi, a zöldségek pedig gondoskodnak a vitaminokról. A végeredmény pedig nagyon finom.

 

Hozzávalók:

  • 6-8 evőkanál főtt quinoa
  • 80 g tofu (natúr vagy füstölt)
  • fél bögre zöldbab
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 nagy marék friss spenótlevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál tahini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
  • csipet Ízmester őrölt fehérbors

 

Elkészítése:

 

Főzzük a zöldbabot sós vízben félpuhára.

A tofut lecsepegtetjük, felkockázzuk és 1 evőkanál olajon serpenyőben ropogósra sütjük.

A paradicsomot megmossuk és félbevágjuk. A spenótot megmossuk.

Öntetet készítünk: összekeverünk 1 evőkanál olajat a citromlével és a tahinivel.

Minden hozzávalót egy tálba teszünk és ráöntjük az elkészített salátaöntetet.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás