Receptek

Kéksajtos zöldborsókrémleves

Ízletes és fenségesen néz ki. Friss és fagyasztott zöldborsóval elkészítve egyaránt finom. Ha bevállalósak vagyunk, adjunk hozzá gránátalma magokat tálalásnál, amely egy szokatlan, de kitűnő ízvilággal gazdagítja, és látványnak sem utolsó.

Hozzávalók 3-4 főre:

  • ½ kg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 1,5 liter tyúkhúsleves alaplé (tyúkhúsleveskockából)
  • 200 g kéksajt
  • 200 ml 30%-os tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ csésze tökmag
  • 2 evőkanál tisztított vaj
  • ½ csésze gránátalma mag

az ízesítéshez:

 

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A tökmagot szárazon serpenyőben átpirítjuk.

Egy nagyobb lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat és a zöldborsót. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük az alaplével és a zöldségeket puhára főzzük.

Miután a zöldségek megpuhultak, a levest simára turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a tisztított vajat. A levest átmelegítjük, átkeverjük, de nem forraljuk fel!

A levest ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Tálalásnál a tetejére morzsoljuk a kéksajtot, a pirított tökmagot, a gránátalma magokat és egy kevés mentás ízesítésű olívaolajat csorgatunk rá.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás