Receptek

Kecskesajttal és spárgával sült tojás

Ráérős, kényelmes napok reggeli fogása lehet ez az extrákkal sült tojás. Kínáljunk mellé paradicsomos mártást és friss kenyeret.

Hozzávalók:

  • 12 szelet bacon
  • 4 szelet paradicsom
  • ½ köteg zöld spárga
  • 4 tojás
  • 100 g kecskesajt
  • kevés vaj

a paradicsomos mártáshoz:

az ízesítéshez:

  • tengeri só
  • oregánó
  • feketebors

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

4 kisebb méretű hőálló, kerek formájú sütőedényt kivajazunk. Mindegyik alját körben kibéleljük baconnel, majd mindegyikre ráhelyezünk egy szelet paradicsomot.  A zöldspárgát megtisztítjuk, kisebb darabkákra vágjuk, és egyenletesen szétosztjuk a tálkákban. A kecskesajtot rámorzsoljuk a spárgákra, majd egy kevés oregánóval és csipet szerecsendióval ízesítjük. Végül mindegyik tálka tetejére ráütünk 1 tojást, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.

Helyezzük a sütőtálkákat egy magasabb falú tepsibe. Öntsünk forró vizet a tepsibe addig, amíg a víz a sütőedények feléig felér. Tegyük a tepsit 20 percre a sütőbe.

Amíg a tojás elkészül, mártást készítünk. A vizet, a citromlevet és az olajat a salátaöntettel egy kis üvegben összerázzuk, majd átöntjük egy tálkába, és hozzáadjuk az összevágott szárított paradicsomot és a többi hozzávalót. A friss bazsalikomot csak a végén adjuk hozzá – kézzel tépkedjük össze a leveleket.

A kisült tojásos fogást a sütőedényekben a mártással együtt tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás