Receptek

Hagymás csirkemáj

Az illatos és ízletes hagymás csirkemáj, amelyet egy kis almával teszünk különlegesebbé, egy egyszerűen elkészíthető fogás vacsorához.

Elkészítési idő: 45 perc + 6-8 óra áztatás

Hozzávalók 3-4 főre:

 

Elkészítése:

A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, majd legalább 6-8 órát a tejben áztatjuk (lefedve a hűtőben tartjuk).

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, citromlevet csorgatunk rá, majd hasábokra vágjuk. Vajat olvasztunk, beletesszük az almákat, a mézet, a brandyt és egy kevés majorannát.

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük. A májat lecsepegtetjük, beszórjuk az ételízesítővel, lisztbe forgatjuk, és a tisztított vajon készre sütjük a hagymával.

A májat az illatos almával tálaljuk és rácsorgatjuk a fűszeres levet, amit az almák kiengedtek magukból sütés közben.

Petrezselymes burgonyát javasolunk hozzá köretnek.

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás