Receptek

Grillkolbász sörfürdőben elkészítve

Ha sörben esetleg boros mártásban előre kissé átfőzzük a grillkolbászokat, akkor az lerövidíti a grillezési időt és fantasztikus ízeket ad az ételnek. Nagyon finom mustárral elkészítve. Az ízeket kiválóan változtathatod a szerint, hogy milyen csípős mustárt használsz a recepthez.

Hogyan készítsd el?

Szükséged lesz egy alumíniumtálcára, ha csak a grillt használod, vagy egy serpenyőre, ha jó a tűzhely is az előkészítéshez. Vegyél 1 nagy zacskó savanyú káposztát és 1 üveg jó minőségű sört, esetleg tyúkhúsalaplevet, ha nem kívánsz alkohollal dolgozni. Kell még és fűszerek (babérlevél, őrölt kömény, feketebors ízlés szerint) és Ízmester mustár.

Tedd a káposztát, 1-2 evőkanál mustárral a tálcába vagy a serpenyőbe, öntsd fel a sörrel és sózd, fűszerezd ízlésed szerint, kicsit keverd össze. Rakd bele a kisütni való kolbászokat is - pl. bajor kolbászkákat (600-800 g), majd kezd el a tűzhelyen vagy a grillen felmelegíteni. Ha a folyadék már jól felmelegedett (de ne forrald), akkor párold lassan kb. 20-25 percig - időnként forgasd is meg a kolbászokat.

Vedd le a tűzről/grillről, szedd ki a kolbászokat és külön pár perc alatt süsd át őket a grillen is. Kész is!

Tálald a párolt káposztával, mustárral és friss kenyérrel.

Receptünk savanyú káposztával készül, de elkészítheted más zöldségekkel is: szeletelt hagymával vagy akár kaliforniai paprikával, és olaszos zöldfűszereket is keverhetsz hozzá. Ha más zöldségeket használsz, akkor érdemes erősebben sózni.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás