Receptek

Grillezett gomba sajttal és sonkával

Próbálja ki ezt a finom és egyszerű grill receptet, és biztosan az egyik kedvence lesz. Ehhez a recepthez inkább kisebb, vagy közepes méretű gombákat válogassunk. Tálaljuk paradicsomsalátával.

Hozzávalók:

A gombához:

  • 12 csiperkegomba
  • 100 g sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csomó metélőhagyma
  • 1 teáskanál Lacikonyha ételízesítő
  • 125 g reszelt sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 1 kápiapaprika
  • friss petrezselyem vagy koriander
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál Ízmester mézes mustár

Ízesítéshez:

 

Elkészítés:

Először a salátát állítjuk össze. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet összeaprítjuk. Az olajat kikeverjük a mustárral és ízlés szerint fűszerezzük. A saláta valamennyi hozzávalóját összekeverjük és ráöntjük az öntetet is. A salátát félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A gombákat megtisztítjuk és levágjuk a tönköt, amit apróra vágunk. Finomra aprítjuk a másik fej hagymát, a fokhagymát, a sonkát, majd hozzáadjuk a tönköket és olívaolajon finomra pároljuk őket. Amikor a keverék megpuhult, levesszük a serpenyőt a tűzről és hozzákeverjük az ételízesítőt, a sajtot és a felaprított metélőhagymát.

Az így elkészített tölteléket a gombafejekbe töltjük és aranybarna színűre grillezzük. A kész gombákat a salátával tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás