Receptek

Grill camembert áfonyával

Általában mindenki szereti a camembert sajtot, amely salátával és friss kenyérrel könnyű és egyben laktató vacsora is. Ideális nyári vacsihoz, vagy grill partikhoz. Percek alatt elkészül!

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 camembert
  • 100 ml olívaolaj
  • 4 teáskanál fűszerkeverék grillzöldséghez
  • 1 kis marék mandula, dió, mogyoró vegyesen
  • 180 g nádcukor
  • 350 g friss áfonya
  • 250 ml víz
  • tengeri só
  • őrölt feketebors

 

Elkészítése:

 

Az olajat kikeverjük a fűszerkeverékkel, majd a camembert sajtot alaposan minden oldalon bedörzsöljük vele. Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A vizet a cukorral együtt egy kisebb lábosba tesszük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és magas lángon puhára főzzük, az a jó, ha már enyhén szét akar esni. Ezt követően takarékon időnként megkeverve további 10 percig főzzük. A legvégén kevés sóval és borssal ízesítjük.

A sajtot a forró grillre vagy serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalát 4-5 percig grillezzük.

A kész camembert sajtot az áfonyás öntettel és magvakkal megszórva, valamint friss bagettel és salátával tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás