Receptek

Egyszerű epertorta

Pofonegyszerű recept, finom végeredmény. Akár Édesanyánkat is meglephetjük ezzel a finomsággal. Miután nem nehéz elkészíteni, ezért a gyerekek is kiválóan bevonhatók az elkészítésébe.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 250 g félzsíros tejföl
  • 240 ml növényi olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 280 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 teáskanál porcukor a végére szórásra (elhagyható)
  • 12 nagyobb méretű eper megtisztítva és félbevágva

 

Elkészítése:

Vajazzunk ki egy kerek formájú csatos tortaformát, majd az alját papírral is béleljük ki.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

Egy nagy keverőtálban keverjük ki a tojásokat a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd a tejfölt, a vanília kivonatot és a fahéjat.

Egy másik tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a sütőport.

Adjuk a lisztet fokozatosan a tojásos masszához és dolgozzuk össze.

Öntsük a massza felét a formába, szórjuk rá az eper felét, majd ismételjük meg a műveletet. A végén egy spatulával finoman nyomjuk bele az epreket a tésztamasszába.

Süssük kb. 50 percig, amíg a közepébe beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. Pihentessük egy 15 percet, mielőtt kivesszük a formából.

Ha szeretjük szórjuk meg a tortát tálalás előtt egy kevés porcukorral.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás