Receptek

Csokis keksz

Ez a recept tömény bűnözés, a keksz nagyon finom, elkészíteni viszont egyszerű. Ha szereted, tehetsz bele apróra vágott mogyorót vagy diót, esetleg a kész masszába keverhetsz fehér vagy étcsoki-darabokat is – látványnak sem utolsó!

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 150 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 100 g porcukor
  • 50 g búzaliszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a felkockázott csokoládét és kevergetve kis lángon olvasszuk meg a csokoládét is a forró vajban. Vegyük le a tűzről.

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, keverjük hozzá a csipet sót és a fahéjat is.

Egy nagyobb tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot és ismét verjük fel. Adjuk hozzá az olvasztott csokis vajat és a lisztet és keverjük ki. Tegyük a masszát egy 30 percre a hűtőbe, így könnyebb lesz a sütiket megformázni.

Béleljünk ki papírral egy sütőtepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Formázzunk kis golyókat a kezünkkel, amelyeket utána lapítsunk szét. Egy sütit egy evőkanálnyi mennyiségből formázzunk meg.

Süssük őket 10-15 perc alatt készre a sütőben.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás