Receptek

Rukkola saláta pikáns szalámival

Ha gyermek is fogyasztja és nem szereti a csípős ízeket, számára készítsük el a fogást csemege szalámival, esetleg sonkával vagy szalonnával.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag rukkola
  • 1 tasak Ízmester olaszos salátaöntet
  • 20 g Ízmester mézes mustár
  • 200 g csípős szalámi
  • 200 g előre marinált és megpárolt koktélrák
  • 1 lilahagyma
  • 10 koktélparadicsom
  • 45 g zöld olívabogyó
  • 10 g kapribogyó
  • 200 g fokhagymás pirított kenyérkocka

 

Elkészítés:

A salátaöntetet a csomagoláson feltüntetett elkészítési javaslat szerint kikeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük és amíg a többi alapanyaggal dolgozunk, betesszük az öntetet a hűtőbe. A szalámit vékony csíkokra vágjuk és pár perc alatt száraz serpenyőben fakanállal kevergetve átpirítjuk. A lilahagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot megmossuk és félbevágjuk. Az olíva- és kapribogyókat lecsepegtetjük. Az előkészített zöldségeket összekeverjük a rukkolával és a salátaöntettel. A salátát szétosztjuk tányérokra, és a rákot, illetve a szalámit a tetején elrendezzük. Ha szeretjük megszórjuk a fokhagymás pirított kenyérkockával.

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás