Receptek

Gombával töltött tojás

Tojás nélkül elképzelhetetlen a húsvét. Nemcsak festett tojásokat készíthetünk, hanem ízletes töltött tojást is tálalhatunk az ünnepi asztalon.

 

Hozzávalók:

  • 8 főtt tojás
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd tisztított fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ kilogramm csiperkegomba
  • 1 csomó friss petrezselyem
  • az ízesítéshez: Lacikonyha ételízesítő
  • díszítéshez: snidling

 

Elkészítés:

A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és mindkettőt nagyon finomra vágjuk. Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük hozzá a gombát, a hagymát és az összenyomott fokhagymagerezdeket, majd fűszerezzük ízlés szerint Lacikonyha ételízesítővel. Alaposan süssük meg a gombát, ne hagyjunk alatta vizet.

A tojásokat óvatosan vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el a tojássárgákat, és tegyük őket egy nagy tálba. Keverjük a sült gombás-hagymás keveréket, a majonézt, és a felaprított friss petrezselymet a tojássárgákhoz és alaposan dolgozzuk össze. Ízlés szerint fűszerezzük.

Töltsük meg a tojásokat a gombás töltelékkel és díszítsük őket apróra vágott snidlinggel.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás